Thursday, December 12, 2019

Tort diplomat cu piscoturi

Ingrediente

  • -28 piscoturi de sampanie
  • -500 grame capsuni proaspete
  • -2 galbenusuri
  • -1 lingura de faina
  • -2 linguri de zahar
  • -1/2 lingurita esenta de vanilie
  • -1/2 lingurita esenta de rom
  • -600 ml lapte
  • -300 ml frisca
  • -20 grame gelatina
  • -frunza de menta verde pentru decor
  • -o forma de tort cu peretii detasabili cu diametrul de 23 cm

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile spuma cu zaharul si vanilia; se adauga faina si 500 ml lapte si se fierbe pe baie de aburi pana a fiert si s-a ingrosat.
La ultimele clocote se adauga gelatina dizolvata intr-o lingura de apa fierbinte in cuptorul cu microunde.
Se lasa crema la racit.
Se bate frisca si se adauga treptat crema fiarta, pana s-a incorporat complet.
Se adauga la crema astfel obtinuta 250 grame capsuni proaspete taiate felii subtiri.
Se adauga esenta de rom la restul de lapte( 100 ml) si se inmoaie pe rand fiecare piscot.
Se tapeteaza forma de tort cu piscoturile , peretii laterali si baza.
Se umple mijlocul prajiturii cu crema si se orneaza cu restul de capsuni taiate in jumatati si frunzele de menta verde.
Se lasa la frigider 3-4 ore inainte de servire.
Pofta buna!
Aceasta reteta o am din revista” Click Pofta buna!” dar crema nu prevedea gelatina.
Am facut-o de doua ori cu diferite tipuri de frisca si nu s-a inchegat suficient crema.
Astfel am avut ideea sa adaug gelatina la crema fiarta si a iesit foarte bine.

No comments:

Post a Comment